Lunch & Diner kaart

Grand Café ’t Schathuys Lunch
Groningse Lunch (tot 16.00 uur)
Woensdag t/m zondag
Soepen

Seizoensoep of Mosterdsoep inclusief brood en boter € 7.50
Uitsmijter Verhildersum; dubbel met beenham, oude kaas,
en Marne mosterd dressing € 9.50
Maaltijdsalades; keuze uit vis, vlees of vegetarisch € 15.50
Borg lunchmenu regionaal en seizoensgebonden drie gangen € 33.-

Korensant restaurant Diner
Donderdag t/m zondag
Drie gangen Bib Gourmand keuze Menu vanaf  € 35.- inclusief amuses, brood en boter
Deze maand met asperges van Meinardie, boerderij eend of Lamsvlees van Kroon, en Hollandse vis van de afslag Lauwersoog

 

Sigrid Heeres over de wijnen

Biologische wijnbouw is geen massaproductie, maar een aandachtige manier van werken met respect voor de bodem en de natuur, en dat levert gezonde, spannende, krachtige en karaktervolle wijnen op.

Steeds meer raken we overtuigd van biologisch dynamisch verbouwen van druiven. Jaren geleden maakte ik al kennis met deze wijnen, was echter niet overtuigd van de prijs-kwaliteit verhouding. Maar nu ben ik prachtige juweeltjes tegen gekomen. De gasten die al kennis hebben gemaakt met mijn bevlogenheid, weten dat ik dan spreek over mooi gemaakte wijnen. In de wijn proef je de zorgvuldigheid en aandacht terug van de wijnboer/oenoloog. Balans tussen de fruittonen, zuren, vettigheid, mondgevoel, reuk en afdronk. Het is die balans die de keuken zoekt in zijn gerechten en ik in de wijnen. Vervolgens zoek ik wijn en spijs bij elkaar, zoek tot ik een versterking en samenspel van beide vind.

Bij ieder gerecht op de kaart is een mooie  passende wijn uitgezocht. Deze kunt u bestellen per half of heel glas. Of kies een prachtige wijn uit onze wijnkaart.

 

sigrid

 

Sigrid haar lijfspreuk: Het leven is te kort om slechte wijnen te drinken. Ruik, kijk, proef en geniet!”

 

Volg Sigrid haar zoektocht naar de mooiste wijnen via de Facebookpagina Hogelandwijn en Spijs