Programma op Toonhoogte


10 September
Dit najaar presenteert Korensant Verhildersum op de tweede zondagmiddag van de maand Harry Niehof + speciale gast.
De aanvang is om 15:00 uur Entree 10,00

Na afloop bieden wij u de gelegenheid om aan te schuiven voor een
Gronings regionaal buffet  25,00 p.p 3 gangen ( graag reserveren )

Zondag 10 september, speciale gast: Beno Hofman
Zondag 8 oktober, speciale gast: Inki de Jonge
Zondag 12 november, speciale gast: Theo de Groot

Harry Niehof vertaalde met zijn veel geprezen programma/cd Café op driefklaai over het leven op het Hogeland, het gebied van de aardbevingen, het gebied waar de dorpelingen nog pal voor elkaar staan. RTV Noord uitte zijn waardering hiervoor door hem de Grunny Award 2017 toe te kennen. Intussen kan Niehof putten uit een repertoire van bijna honderd liedjes, waardoor elk concert weer anders is. Hij begeleidt zichzelf op gitaar, in zijn kenmerkende percussieve fingerpicking-stijl.

Beno Hofman 
kan het niet laten de Groninger geschiedenis uit te dragen, middels voordrachten, film, radio, boeken en theater. Hij heeft in de loop van de jaren zijn hobby als zijn werk gemaakt en werd zo de officieuze ‘stadshistoricus’ en ‘huishistoricus’ van de lokale en regionale omroepen. Op 10 september komt Beno Hofman in de persoon van de laatste jonkheer Tjarda van Starkenborgh Stachouwer kijken hoe zijn oud familieborg Verhildersum erbij staat.

Inki de Jonge. Zingende reporter. Schrijft in Dagblad van het Noorden het liefst over rare mensen in slordige situaties. Zingt het liefst van die hele droevige liedjes over slechte mannen, onoverzichtelijke liefdes en het geïmproviseerde leven der rock en roll artiesten. Lees voor uit eigen rare verhalen die echt zijn gebeurd. En zingt er iets toepasselijk bij.
En brengt als het meezit pianist Jaap Stegeman mee, die trouwens een goede man is.

Theo de Groot is theatermaker, acteur en artistiek leider bij Stichting Peerd. En ook nog eens docent Gronings. In de succesvolle voorstellingen die hij heeft geschreven, zoals Timbertown Follies en Hoes en Heerd.  Gaat het vaak om de verhoudingen tussen Groningen en de rest de wereld. op de dag van de Groninger taal 2017 speelde hij een monoloog waarbij het gebouw van de Archieven stond te schudden op zijn grondvesten van de lachsalvo´s.

Opgave  0595 771599